Een persoonlijk gesprek over opleidingsmogelijkheden

Auteur: Jolanda Bellekom

Master Meetings is hèt event voor professionals en managers om kennis te maken met de topinstituten voor master, MBA, executive programs en post-hbo-opleidingen. Tijdens dit evenement zijn er verschillende mogelijkheden om in contact te komen met opleidingsinstituten en uw behoefte aan nieuwe kennis, verdieping of uw opleidingswensen te bespreken.

Masterclasses

Zaterdag 13 november 2010 vond Master Meetings opnieuw plaats. Naast de bekende elementen, vonden er tijdens deze beurs masterclasses plaats. Deze korte presentaties over diverse onderwerpen kunnen een goed hulpmiddel zijn bij het kiezen van een geschikte opleiding of business school.

De masterclasses behandelden verschillende onderwerpen. Zo werd in de masterclass ‘Het Haptonomische perspectief ’ door Noor Maas (Haptotherapeut en docent Instituut Toegepaste Haptonomie) uitgelegd wat haptonomie inhoudt. De deelnemers ervoerden wat een ander met hen deed, hoe ze daarop reageerden en hoe dat de relatie tussen personen beïnvloedt.

Om de twijfel voor het kiezen van een masteropleiding weg te nemen verzorgde Guus de Mari (Senior projectmanager bij Delft TopTech) een masterclass met de titel ‘Een masteropleiding neemt alle twijfel weg’. In dit artikel van hem, legt hij uit waarom een masteropleiding veel toe kan voegen aan uw carrière.

‘Waarom een historicus de belangrijkste boekhouder ter wereld kan worden’
, een masterclass met een intrigerende naam die vooral inging op het nut van een wetenschappelijke opleiding voor professionals. Dr. ir. Sander van Triest (Associate professor accounting Amsterdam Business School) vertelde over het belangrijkste voordeel van een academische titel: u wordt er slimmer van! U leert niet alleen technieken om problemen op te lossen, u leert vooral hoe u nieuwe kennis kunt maken.

Tijdens de masterclass ‘De nieuwe financieel specialist kijkt vooruit’ was er aandacht voor de financiële professional. Hoe kun je die professional opleiden tot een financiële speler die niet aan de zijlijn blijft staan, maar daadwerkelijk het spel meespeelt.

Drs. Leen de Waal (Docent AOG Academische Opleidingen) ging tijdens ‘De Management Mythe’ in op de meerwaarde van academisch denken in het leiden en managen van organisaties. Hierin stond onder meer het hebben van een mastertitel in de toekomstige arbeidsmarkt centraal, oftewel hoe kan u uw loopbaan beïnvloeden door het volgen van een masteropleiding.

Hoe houdbaar is uw kennis eigenlijk, heeft u nog iets aan de kennis die u tijdens uw opleiding heeft opgedaan? Deze en andere vragen werden beantwoordt tijdens ‘De houdbaarheid van kennis’.

Drs. E.J. Deelstra (Educatief constructeur NTI) liet tijdens de masterclass ‘Van Knellende Kennis naar Gepersonifieerde Kennis©’ op aansprekende wijze zien dat kennis op steeds meer manieren verspreid wordt. Tevens wordt kennis generatie-afhankelijker. Hij pleitte voor openheid en personifiering van kennis. Boeken zijn niet meer de enige wijze om te leren. Pas kennis op een geschikte wijze toe en laat het aansluiten op de context.


Persoonlijk opleidingsadvies

Tijdens Master Meetings kunt u, tijdens een persoonlijk gesprek, opleidingsadvies inwinnen bij de diverse aanwezige opleidingsinstituten. De instituten plannen van te voren deze gesprekken in, zodat u voldoende tijd en gelegenheid hebt om uw vragen te stellen en een passende opleiding te vinden. Tijdens deze gesprekken, veelal met opleidingsmanagers, kunt u duidelijk vaststellen of de opleiding bij u past en of u voldoet aan de toelatingseisen.

In november vindt de volgende najaarseditie van Master Meetings plaats. Tijdens deze editie zullen wederom masterclasses plaatsvinden en kunt u uiteraard persoonlijk advies inwinnen bij de verschillende aanwezige topinstituten. Op www.MasterMeetings.nl kunt u vanaf half oktober alle informatie vinden over dit evenement.