Wat we altijd op gevoel deden, is nu concreet geworden.

Namen: Dianne Vos (links) en Marion Stoopendaal.

Het komt niet vaak voor dat twee deelnemers van een opleiding van Transfergroep Rotterdam samen een onderneming runnen. In 2006 trokken zij de stoute schoenen aan om KompAss op te starten. Gezien de snelle groei van hun bedrijf volgden zij de opleiding VO Management van Transfergroep om zo meer vorm te geven aan hun nieuwe functie als ondernemer maar vooral als manager.

Marion: “Tien jaar geleden hebben we elkaar ontmoet bij een mbo-opleiding. Vervolgens volgden we samen een hbo- en post-hbo-opleiding. Als maatschappelijk werksters hadden we onze eigen werkzaamheden en waren we enorm betrokken en kritisch…” Mensen met autisme vallen vaak tussen wal en schip. Wij zijn in het diepe gesprongen om het zélf beter te doen.”

“In 2006 zijn we samen KompAss gestart. Het ging fantastisch en bleek een gat in de markt. Ons klantenbestand groeide en we namen personeel aan. Steeds meer klanten en personeel betekent meer verschillende belangen. Om onszelf hiertegen te wapenen besloten we wederom een opleiding te doen. Al snel kwamen we bij VO Management van Transfergroep uit.”
“We kozen beiden voor dezelfde opleiding. Als je samen dezelfde opleiding volgt, houd je elkaar altijd scherp. Zo maakten we samen die groei door. Zelfs in de les zaten we altijd naast elkaar.” “We zien de VO Management als basis. In de toekomst zie ik ons verschillende opleidingen volgen om te specialiseren. We denken eraan om te splitsen in een coachings- en managementrichting. Bedrijfskunde is dan misschien wel een goed idee. Beide richtingen kunnen we ook bij Transfergroep doen.”

“Na het afronden van de VO Management hadden we het idee dat Samen runnen ze met succes het door hen gestarte KompAss. wat we altijd op ons gevoel deden nu concreet werd gemaakt. Nu heeft de organisatie een structuur gekregen. Dat werkt veel rustiger. We hebben een duidelijk doel voor ogen. De samenwerking met studiegenoten was daarbij een zeer waardevolle toevoeging. Er zijn contacten gelegd die ook na de opleiding gecontinueerd werden. Zeker voor ondernemers in deze branche is dat ons inziens erg prettig en het verruimt je inzicht.”