Het Nyenrode Part-Time MBA

Daniëlle Melis, 32 jaar
Associatie Director NIB Capital Bank

 

Het volgen van de Part-time MBA was voor mij een enorme uitdaging. Het in balans houden van mijn privé-leven, een professionele carrière in het bankwezen en een MBA op Nyenrode, was soms erg moeilijk. Support en geduld van familie en vrienden, gecombineerd met een sterke motivatie en goed timemanagement, maakten de Part-time MBA voor mij tot een geweldige leerervaring.

Persoonlijk ben ik van mening dat de modules het meest hebben bijgedragen aan mijn praktische ervaring door de vele casestudies waaraan we als groep gewerkt hebben. Het delen van ervaringen rondom bepaalde business cases
met medestudenten uit verscheidene industrieën, bedrijven en landen, verrijkt je ervaring en helpt je vanuit verschillende perspectieven naar problemen te kijken. Daarnaast heeft het Part-time MBA bijgedragen aan mijn persoonlijke
ontwikkeling en van mij een meer gebalanceerd persoon gemaakt, zowel professioneel als persoonlijk. Stappen in een tweejarig avontuur met een groep zeer gemotiveerde, maar verschillende persoonlijkheden, resulteert in nieuwe vriendschappen, geeft je een goede kijk op jezelf en levert feedback op die je effectiever maakt in zowel je professionele als privé-leven.

Een promotie of een nieuwe baan is in mijn ogen niet iets dat je zomaar “krijgt”. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je bereikt in je professionele leven. Het volgen van een MBA biedt veel dat hieraan kan bijdragen. Het is de toegangskaart voor nieuwe kansen, maar als je daar eenmaal bent moet je nog steeds jezelf waarmaken. Zowel professioneel als persoonlijk was het Part-time MBA een geweldige leerervaring dus! Tijdens mijn graduation speech vergeleek ik de Part-time MBA met een rafting-trip. Een boot met een groep studenten die klaar zijn voor het avontuur, gemotiveerd om te leren van de tocht, die door heftige stroomversnellingen en mooie vaarwateren voert. Gedurende het avontuur ervaar je momenten van opwinding, angst, en doorzettingsvermogen, maar je zult ervan genieten, ondanks dat je wat krassen op je boot oploopt, je er wellicht uitvalt, en terug-gehaald wordt door je medestudenten. De meeste van je mede avonturiers zullen er op terugkijken als een ervaring die de moeite meer dan waard was. Een ervaring, waarin je een horizon aan nieuwe kansen ontdekt, die je zowel persoonlijk als professioneel zult kunnen benutten.

Het volgen van de Part-time MBA op Nyenrode is intensief. Je zit allemaal in dezelfde rafting-boot, varend door dezelfde heftige stroomversnellingen. Sommige relaties ontwikkelen zich tot nieuwe vriendschappen, en zeker de meeste relaties met medestudenten eindigen in een geweldig netwerk voor je toekomstige carrière.